Oslobodite se svakodnevnih zidova…

Oslobodite se svojih svakodnevnih zidova i doživite nešto posebno.
Upoznajte nas i zaplovite s nama u zeleno... u prošlost.
 
 
Razglednica.jpg

Upoznajte nas

Bila je 2008. godina i nas nekoliko mladih djevojaka, vratilo se nakon fakulteta u Zamršje, malo selo pokraj Kupe gdje smo se rodile. Selo je bilo polumrtvo. Htjele smo nešto promijeniti. Pokrenuti stvari. Staviti se na mapu Hrvatske ...

upoznajte nas

... i u jednoj šetnji, Ana Prepolec i ja, smislile smo – želimo sagraditi brod! Žitnu lađu, jednu od lađa kakve su nekad plovile rijekom Kupom.

Tada, u 18. stoljeću, Karlovac je bio najbogatiji grad u Hrvatskoj i lađarstvo bogati ceh. To još nitko u Hrvatskoj nije napravio, takvih brodova nema odavde do Ukrajine gdje su po Volgi plovili.

I uspjele smo! Snažan tim prijatelja ostvario je svoju želju i, ni iz čega, izgradio jedinstvenu turističku atrakciju u ovom dijelu Europe – žitnu lađu „Zoru“.

Brod je u većinskom vlasništvu udruge „Zvono uz Kupu“ koja je brod, uz podršku Općine Pokupsko i partnera udruge „Greentour“ iz Bosne i Hercegovine, izgradila uz pomoć vlastitih, nacionalnih i EU fondova.

Brodom upravlja socijalna tvrtka Aurora Colapis j.d.o.o. u vlasništvu udruge Zvono uz Kupu.

Jasmina Cvetković

banner3

Misija i vizija

  • Misija

    Naša misija je svakom našem posjetitelju pružiti oslobođenje od svakodnevnih zidova, sitni vez osjećanja prirode i povijesti u čulima, kušanje momenata seoskog života i bogaćenje novim spoznajama.

  • Vizija

    Naša vizija je postati i ostati pokretač ruralnog razvoja karlovačkog Pokuplja pružajući jedinstveni osjećaj romantike prirode i prošlosti svakom čovjeku koji zaplovi s nama.

banner4

Tim

banner12